Barnar 5-a,

Voorschool Op 't Veld

Voorschool in Obs Op 't Veld

Voorschool

De stichting Peuterwerk, de stichting Ontwikkeling Kindcentra Emmen (OKCE), de gemeente Emmen en de zes schoolbesturen (SKOD, Viviani, Catent, Athena en VGPO de Oosthoek en Openbaar Onderwijs Emmen) gunnen iedere peuter tussen de 2,5 en 4 jaar ontwikkelrecht en hebben daarom de ambitie om in elke basisschool in de gemeente Emmen een voorschool te realiseren.

De voorschool is onderdeel van de basisschool. De directeur van de basisschool voert de regie over de voorschool en werkt nauw samen met stichting Peuterwerk of de stichting OKCE.

De peuters gaan 10 uur per week naar de voorschool waar ze zich spelenderwijs ontwikkelen in een omgeving van een groep leeftijdsgenootjes. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel en in aansluiting op het programma van het basisonderwijs. Op deze manier weten ze op de basisschool al meer over de ontwikkeling van uw kind en kunnen eventuele achterstanden voortijdig worden aangepakt. De pedagogisch medewerkers van de voorschool hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters en eventuele achterstanden (denk aan taalontwikkeling, sociale vaardigheden).

Net als op de peuterspeelzaal en in de kinderopvang vinden we het belangrijk dat uw peuter het in de voorschool naar de zin heeft, want dan kan hij/zij zich spelenderwijs goed ontwikkelen! We gebruiken het programma, Uk en Puk, dat de peuters op een leuke, speelse én leerzame manier voorbereidt op de basisschool.

Een voorschoolgroep is drie dagdelen geopend, in totaal 10 uur per week. Dankzij de voorschool wordt de stap naar de basisschool voor kinderen nog gemakkelijker.

De dagdelen voor Voorschool Op T’ Veld zijn:

Maandagochtend:          08.15 – 12.15 uur

Woensdagochtend:       08-15 – 12.15 uur

Donderdagmiddag:        12.15 – 14.15 uur

Voor meer informatie verwijzen wij naar www.stichtingpeuterwerk.nl